Risto hoiti itsensä kuntoon Concept2 soutulaitteella

RISTO HOITI ITSENSÄ KUNTOON VAIN VIIDEN KILOMETRIN SOUTURUPEAMILLA. AIKAA KULUI ALLE 30 MINUUTTIA PÄIVITTÄIN.

”Laadin erittäin yksinkertaisen ohjelman, jossa samaa 5000 metrin matkaa soudettiin oletetuilla PK-, VK- ja MK-tasoilla vakionopeuksilla 2:15, 2:10 ja 2:05 (/500m). Jokainen harjoitus on soudettu niin tarkkaan kuin mahdollista alusta loppuun tasan vakionopeudella. Harjoitusta kontrolloin Polarin ja Suunnon mittareilla kaksi vyötä rinnassani. Soudut on toteutettu pääasiassa aamuisin. Iltasoutujen sykkeet eivät järjestelmällisesti poikenneet mitenkään aamusykkeistä.

Vihreät palkit ovat lepoa ja mukana on ensimmäinen kontrolliharjoitus taatusti matalalla tehotasolla. Keltaiset pk-harjoituksia (2:15), oranssit vk-harjoituksia (2:10) ja punaiset mk-harjoituksia (2:05).

Värityksen avulla näkee helposti harjoitusohjelman rytmityksen. Väritys luo mukavasti kuvan alareunan tehoaluevyöhykkeistä. Vasemmassa alareunassa oleva graafi kuvaa jokaisen harjoituksen sykkeen 500 metrin soudun välein. Oikea graafi kuvaa neljän viikon aikana eri harjoitustasojen sykkeiden alentumisen harjoituksen viimeisen 2500 metrin matkalta. Graafien käyrät ovat tilastollisia trendikäyriä eivätkä välttämättä siis kulje havaintopisteiden kautta”

HAVAINNOT

Kokeilu oli siis kaikin puolin mielenkiintoinen ja onnistunut 🙂 Uskallan suositella vastaavaa rupeamaa kuntoilijoille kunhan tehotasot saa kohdalleen.

Risto Lehtinen