Miten drag factor toimii

Ajatellaan että olet osallistumassa ensimmäisiin sisäsoutukilpailuihisi. Asetut soutulaitteeseesi ja laitat ilmanvastuksen asentoon 3, jota olet käyttänyt myös kotona. Huomaat muutaman vedon jälkeen että vastus on raskaampi kuin kotilaitteesi vastus 3. On täysin mahdollista että tunteesi on aivan oikea. On mahdollista että kilpailulaitteesi drag factor suhteessa ilmanvastusläpän asentoon on eri kuin kotilaitteesi drag factor.

Drag factor on arvo joka kertoo laitteen vauhtipyörän hidastumisnopeudesta. Tämä arvo muuttuu sen mukaan kuinka paljon ilmaa vauhtipyörälle pääsee. Suuremmat säädöt päästävät enemmän ilmaa vauhtipyörälle ja vauhtipyörä hidastuu nopeammin, sen seurauksena Drag factor arvo on suurempi.

Suoritusmonitori mittaa hidastuvuutta jokaisen palautuksen aikana ja käyttää tietoa laskeakseen vauhtisi. Tämä niin sanottu ”itse-kalibrointi” ottaa huomioon paikalliset olosuhteet ja säädöt ja tekee soutulaitteet keskenään vertailukelpoisiksi. Sisäsoutukilpailut ja laitteiden keskinäinen vertailukelpoisuus ovat mahdollisia tämän ominaisuuden ansiosta.

DRAG FACTORIIN VAIKUTTAVAT TEKIJÄT

Seuraavat tekijät vaikuttavat drag factoriin:

SUURI VAI PIENI? MIKÄ DRAG FACTOR ON MINULLE SOPIVA?

On tärkeää huomata että toisin kuin painonnostossa tavoite ei ole käyttää suurempaa vastusta jotta voi saavuttaa paremman kuntotason. On usein parempi työskennellä pienemmillä Drag factoreilla (110-140) saavuttaaksesi riittävän nopeuden ja hyvän ja hyvän liikeradan soutuvetoosi. Useat huippusoutajat harjoittelevat juuri näillä säädöillä.

Kuten vaihde pyörässä Drag factor on henkilökohtainen valinta. Kokeile eri säädöillä ja käytä sitä mikä toimii sinulle parhaiten!

KATSOAKSESI DRAG FACTORIN

PM2 / PM2+

PM3 / PM4

Vedä muutama veto. Muutaman vedon jälkeen monitori näyttää Drag Factorin.

SISÄSOUTUKILPAILUISSA

Jos olet kilpailemassa sisäsoutukilpailuissa jota ohjataan tietokoneelta, Drag factorin voi nähdä lämmittelyn aikana. Sinun ei tarvitse painaa mitään nappia.