Kilpasoutu

kilpasoutu

Kilpasoutu on perinteisessä kansainvälisessä mielessä Olympialaji 1900-luvun alusta lukien. Suomessa ensimmäinen soutuseura Helsingin Soutuklubi perustettiin jo 1885. Tunnetuimmat suomalaismenestyjät ovat Pertti Karppinen, vuosien 1976, 1980 ja 1984 yksikön olympiavoittaja ja viimeisimmät menestyjät Sanna Sten ja Minna Nieminen jotka sijoittuivat toiseksi Pekingin Olympialaisissa 2008. Concept Finnrowing tuo maahan varusteita ja välineitä sekä vesillä soutua varten että soudun harjoittelua varten. Voidaan sanoa että yritys on syntynyt kilpasoudusta ja olemme alalla asiantuntijoita.

Yrityksen TJ, Veikko Sinisalo valmensi naisten kevyttä pariairokaksikkoa, Sten – Nieminen, viisinkertaisiksi arvokisamitalisteiksi ja teki sen jälkeen töitä sekä Tshekin että Belgian soutuliitoille.

Kansallisessa mielessä kilpasoutu on myös Suomessa mielenkiintoinen laji. Kansallista puuvenesoutua voi harrastaa yksin, kaksin joko pari tai vuorosoutuna tai kirkkoveneillä joihin mahtuu 14 soutajaa ja perämies. Tunnetuin Suomalainen soututapahtuma on Sulkavan Suursoudut, joka vuosittain kerää tuhansia soutajia kilpailemaan kauniissa Suomalaisessa järvimaisemassa.

Finnrowing mukana kilpasoudussa

Soututekniikka

Harjoittelun suunnittelu

Tehokas ravitsemus

Kilpasoudun fyysiset vaatimukset

Tietosuoja-asetusten hallintakeskus