Concept2 soutulaite apuna kuntoutuksessa

Soutu tarjoaa toimivan koko vartalon harjoituksen useampaan lihasryhmään myös kuntoutusjakson aikana. Nilkka- tai polvileikkauksesta kuntoutuvalle Concept2 -sisäsoutulaite antaa mahdollisuuden ylläpitää omaa kuntoa myös silloin, kun varaaminen toisella jalalla ei ole sallittua tai mahdollista.

KESTÄVYYSHARJOITTELUA KIPSIN AIKANA

Nilkkaleikkauksen jälkeen liikkumattomuus alkaa painaa kehossa kun olo alkaa muuten jo kohentumaan. Kipsattu jalka saadaan pidettyä rentona soudun aikana liikkuvan rullan avulla. ( esimerkissä jalan alla liikkuva penkki ). Koko soutuliike pystytään tekemään normaalisti.

Soutaessasi harjoitat sydäntä, keuhkoja ja koko verenkiertojärjestelmää ja samaan aikaan kehität ja ylläpidät jalkojen, selän, hartioiden, pakaroiden, käsien ja vatsan lihaskuntoa.

”Haluan vain kertoilla mahtavista fiiliksistä, mitä soutulaitteella voi saada, vaikka toinen jalka olisi kipsissä. Vastuksen olen säätänyt ihan pienelle (1 tai 2) ja olen tehnyt 3-4 kertaa viikossa 30 – 45 min tasatahdilla soudettuja treenejä. On yllättävää, miten tehokkaan treenin voi yhdelläkin jalalla saada aikaan! Sykkeet nousevat ihan normaalilukemille, ja tahtovat helposti nousta jopa liikaakin. Pari ensimmäistä soutua menin tosi varovasti, mutta kun huomasin homman helppouden, niin mieli alkoi vetää treeniä ihan normaalirasituksella. En tiedä miten muuten olisin pystynyt kuntoani pitämään yllä tämän kipsatun jalan kanssa. Yhden jalan soutua tulen jatkossa varmasti tekemään myös muuten, osana soututreeniä. Loistava laite!” 

– Juhani Pirhonen, Jyväskylä

 

Tietosuoja-asetusten hallintakeskus