AS Oy Saimaanhelmen kuntosalin sisäsoutuviesti

As Oy Saimaanhelmi on 34 asuntoa käsittävä asuinkerrostalo, joka valmistui Lappeenrannan Marssitielle Saimaan rannalle syksyllä v. 2007. Saimaanhelmen yhtiökokouksessa 2009 tuli esiin, että n. 15 m2:n talovarastoon voisi rakentaa talokohtaisen kuntosalin asukkaiden käyttöön. Laajalti oltiin sitä mieltä, että asuntojen ja talon arvo nousee merkittävästi kuntosalin myötä. Loppuvuonna 2009 talon hallituksen päätöksien perusteella hankittiin saliin kuntosalivarusteita. Concept2 -sisäsoutulaite, Concept2 Dyno -kuntopenkki, Precor-kuntopyörä, Tunturi crosstrainer-kuntolaite, painot ja selkäpenkki. Peilien ja äänieristyksen laiton jälkeen kuntosali voitiin esitellä talon asukkaille. Salin käyttö lisääntyi muutaman viikon jälkeen ja suositummat laitteet olivat selvästi sisäsoutulaite sekä Crosstrainer-kuntolaite.

Keväällä 2010 talossa asuva soudun ystävä Jorma Grönlund esitti hullulta tuntuvan ehdotuksen, ”järjestetään talon asukkaiden keskuudessa 24 h. sisäsoutuviesti”. Hallituksen puheenjohtajan ja Jorman toimesta asiaa valmisteltiin ja päätettiin järjestää 17.4. lauantaina klo 6.00-18.00 välillä 12 h. sisäsoutuviesti ja tavoitteeksi asetettiin vähintään 100 km soutumatka. Nimiä osallistumislistalle alkoi ilmestyä ja kun vielä yhtiökokouksessa asiaa mainostettiin joukkue saatiin kokoon n. viikkoa ennen soutua. Taloyhtiössä on ns. ensiasunnon hankkineita vähän ja soutuun ilmoittautuneiden keski-ikä lähenteli 70 vuotta.

Soutua pitempään harrastaneet aloittivat aamuvarhaisella viestisoudun, päivän mittaan hikisiä soutajia vaihtoi paikkaa puolen tunnin välein. Kannustajia riitti kaikille viestiin osallistuneille. Viestin edetessä havaittiin, että sadan kilometrin tavoite tulee olemaan paperia näiden vetreiden aikuisten ahertaessa soutulaitteen kimpussa. Yhteensä soutuviestiin osallistui 22-talon asukasta. Hallituksen puheenjohtajan soutaessa veneen maaliin kaikki soutuun osallistuneet olivat paikalla ja hurraus oli mieleenpainuvaa. Ensimmäistä talon henkilöstön soutua juhlittiin isännöinnin lahjoittaman eväsrepun kanssa. Kuohujuomien jälkeen joukkue ikuistettiin myös ryhmäkuvaan. 12 tunnin soutuviestin tulos oli 135 km 830 m. Harmaantuneet harrastajat huomioiden tulos oli loistava ja uusi Marssitien viestisoudun ennätys.

Harri Lankinen
As Oy Lappeenrannan Saimaanhelmi
Hallituksen puheenjohtaja